vrijdag 1 juli 2011

Heerlijke scones !

Het is niet zo goed voor de lijn, ik weet het, maar het is wel overheerlijk !
Met de feestdagen werd ik uitgenodigd op een winterse "Afternoon Tea".
Dit had ik nog nooit eerder gedaan. De sneeuw viel als donsjes uit de hemel. Het was een heel gezellige namiddag met vriendinnen onder elkaar.
De tafel was echt op zijn Engels gedekt met mooie serviesjes en theepotjes en er werden lekkere zoete en hartige hapjes geserveerd. De taartjes en gebakjes waren echt "om op te eten" want ze waren niet alleen lekker maar ook nog heel mooi om te zien. Er was werk van gemaakt. Zo waren er ook de sandwiches: bruin of wit vers brood belegd met gerookte zalm en gekruide mascarponé of met ham en komkommer en kruidenkaas. De sneetjes brood waren dan heel mooi in driehoekjes gesneden en smaakten heel goed af. Maar wat me het meest is bijgebleven en ikzelf ook nog geregeld maak zijn de scones. En natuurlijk wil ik het recept delen met jullie. Ik heb het wel een beetje aangepast want normaal worden ze gemaakt met botermelk maar omdat dat niet altijd in huis is kan het ook met gewone melk.

Hier komt het:

Zet eerst de oven op 220 graden.
Neem 2 koppen zelfrijzende bloem en een snuifje zout en kneed er 30 g boter eerst in blokjes gesneden en op kamertemperatuur doorheen. Vermeng 0,75 dl. melk met 0,75 dl water en hou er een koffielepel van opzij om later de scones te bestrijken. Maak een kuiltje en giet er de melk en het water in.
Kneed alles snel tot een zacht deeg en leg dat op een met bloem bestoven werkblad. Kneed het deeg nog even door en rol het uit tot het 2 cm dik is. Steek er ongeveer 12 mooie vormpjes uit en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk de scones met het water-en melkmengsel en laat ze ongeveer 10 à 12 min. bakken in de voorverwarmde oven.
Serveer ze als ze nog een beetje warm zijn met confituur en "clotted cream". Dat is half opgeklopte room waar je 'geen' suiker of kruiden aan toevoegd.
Hoe eet je dit?
Je neemt een scone, breekt hem in twee,  bestrijkt hem met wat confituur en wat clotted cream en .........
                                                                
                                                                 HEERLIJK !!!
                                                            Zeker eens proberen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten