dinsdag 8 januari 2013

Taarten !

Vanaf 1 januari is mijn nieuwe uurrooster ingegaan. Met als gevolg dat het voor mij een beetje wennen is. Ik ben een gewoontemens en het zal nog wel een maandje duren eer is deze nieuwe regeling gewoon zal zijn.
Dus gisteren was ik voor het eerst op een maandag thuis en dat zal vanaf nu om de week zo zijn. Dus beetje meer tijd om te bakken op maandag om dan de dag er na naar de dolle dinsdag te kunnen gaan met lekker gebak.

Nu deze maandag had ik dubbel geluk want ook de vriendinnen kwamen op bezoek voor het eerst in het nieuwe jaar en dat verdiende dan ook een lekkere verse taart. Ik begon dus te bakken en dit werd het resultaat!
Ik begon met één taart, toen werden het er twee en omdat ik er echt van genoot werden het er drie!
Een, frangipanne, een appel en een flantaart.
Manlief eet heel graag flantaart en de vriendinnen ook. Dan was er ook nog manlief zijn kameraad die op de bakgeur afkwam en die vroeger bakker was en me gisteren middag nog vlug heeft geleerd hoe je best die ringvormpjes in een flantaart maakt, dus hij verdiende ook een stuk. En zo was de flantaart vlug verdwenen.

Het was gisteren een heel gezellige avond met de vriendinnen want we hadden mekaar een tijdje niet gezien. Dan is er altijd veel om bij te babbelen en natuurlijk te smullen en daarbij hoort altijd een handwerkje om het nog gezelliger te maken. Er waren weer veel ideetjes voor het nieuwe jaar dus ik ben al benieuwd wat er allemaal uit de bus zal komen!
We zijn ook allemaal uitgenodigd bij onze Sol. Elk jaar weer geeft zij speciaal voor ons een Driekoningen-feestje bij haar thuis en we kijken er telkens weer heel hard naar uit. Ze maakt er altijd een heel fijne avond van en wij genieten met volle teugen van al dat lekkers en moois dat ze voor ons maakt. Ook delen we dan kleine cadeautjes uit aan mekaar en voor Sol hebben we natuurlijk altijd samen een mooie verrassing. Maar die kan ik nog niet verklappen want stel je voor dat ze mijn blog leest dan zou het geen verrassing meer zijn. En zo sluiten we de feestdagen af en kijken we weer uit naar een nieuw creatief jaar.

En vandaag was het weer dolle dinsdag!
Echt wel "DOL" deze keer! Niets vermoedend vertrok ik met mijn taarten op weg naar Westerlo om daar iedereen gelukkig nieuwjaar te wensen en met goede moed te beginnen aan mijn nieuwe allereerste patchworkles. Daar gekomen wachtte mij een grote verrassing! Speciaal voor mij hadden ze samen gelegd om een heerlijk cadeau te kopen! Een heel lief bolletjes tasje met een lief kaartje met alle namen er op en een bedankje omdat ik elke keer iets bak en dan nog een aankoopbon er in van de AVEVE !!! SUPER !!! Want daar haal ik dikwijls bakgerief! Ik was echt heel verrast en natuurlijk superblij !!! Het leek wel mijn verjaardag!
DANK JULLIE ALLEMAAL !!! Dit had ik niet verwacht! Dit moest toch niet want ik bak elke keer met veel plezier voor jullie!!! Maar het doet mij toch wel heel veel plezier!
En kijk ook maar eens bij "Bizzy Martine" want daar zie je de foto's van mijn cadeau!!!

En jaja, vandaag heb ik dan ook mijn eerste echte patchworkles gekregen van Martine, en Kristel ontwierp speciaal voor mij een heel lief quiltje. Ik ben er met goede moed en goede raad aan begonnen vandaag.
Als je goed kijkt zie je het ontwerpje van Kristel op het papiertje staan. En de twee lapjes die ik al in elkaar naaiden liggen er ook bij. Jaja, ik ben er wel een beetje fier op.
Dankjewel Martine en Kristel!

 Martine leerde me dan ook nog tussen de regeltjes door hoe ik eens wat meer tijd moet vrij maken om thuis af en toe eens aan mijn handwerkjes te werken. Ik moet gewoon soms  "de boel de boel laten" zegt ze en dan af en toe eens wat lapjes vastpakken en er aan beginnen. Ze gaat me de komende 14 dagen  soms een smsje sturen ter herinnering dat ik een paar lapjes moet aan elkaar naaien. Ik ben eens benieuwd of dat gaat lukken. Ik heb haar moeten beloven dat ik tegen volgende dolle dinsdag nog eens twee lapjes af moet hebben. Ik doe mijn best Martinneke!!!1 opmerking: