maandag 27 juni 2011

Crispy !

En het is al zover !!! Jaja, we hebben een poesje !
Ik heb haar gekregen van Marc die de knoop heeft doorgehakt en er eentje voor mijn verjaardag heeft gehaald. Ik ben er blij mee en Sarah ook. We zijn terug compleet !

Het is een britse korthaar, een whiskas katje.

Gelukkig viel de eerste kennismaking wel goed mee met Snuffie en Grumpy. Na een paar keer blazen en blaffen wilden ze al een beetje spelen met elkaar. Het komt dus wel goed met die drie schatjes...

                                                       Tot morgen !!!

vrijdag 24 juni 2011

Joepie ! Ik heb een volger !

Eindelijk heb ik een volger ! Ik had eigenlijk al heel de tijd het idee dat ik maar berichtjes op mijn blog zette alleen maar voor mezelf. Nu moet ik zeggen dat ik nog niet tegen veel mensen heb durven vertellen dat ik een blog heb. Ja, daarmee komt het misschien. Nu heb ik het een paar dagen geleden tegen drie lieve mensjes verteld en ik durf het bijna niet te geloven maar zij vinden mijn blog fijn. OEF ! Ik ben er blij om ! Ja, je hebt er zo geen idee van wat mensen er van denken hé. Daarom heb ik nu besloten om gezellig verder mijn verhaaltjes te doen en heb ik nu ook meer het gevoel dat er iemand mee geniet.

Wat ik vandaag kwijt wil is dat ik dinsdag naar een nestje kleine lieve poesjes was gaan kijken in de stille hoop er misschien eentje mee te nemen naar huis. Het waren echte mooie lieve katjes maar neen, er was iets dat me tegen hield.

Een paar maanden geleden is mijn allerliefste kater gestorven en ik ben er tot op de dag van vandaag nog altijd niet goed van. Dat heb ik maar al te goed ondervonden toen ik op poezenbezoek was. De mensen waar ik onze Felix 8 jaar geleden had gehaald hadden mij gemaild om mij uit te nodigen om naar hun nieuwe nestje poesjes te gaan kijken en zo hopelijk een nieuwe Felix te vinden. Ik ging er met goede moed op af maar kwam er verdrietig terug buiten. Neen, er was geen Felix meer. Ik probeerde ze te vergelijken en dat kan ik beter niet doen, ik weet het.
Marc en Sarah stelden nu voor om eens een heel andere poes te nemen en ze willen graag voor mijn verjaardag die er binnenkort al aankomt een nieuw poesje halen. Het is lief dat ze me willen troosten en het is misschien wel waar dat ik een heel andere poes moet nemen dan Felix want zo kan ik ze niet meer vergelijken en kan ik misschien toch terug een andere lieve poes hebben die ik ook zo graag zal zien.Want elk levend wezen is uniek.
Ja...eerlijk gezegd wil ik wel graag terug een poes. Het is zo gezellig in huis.
Een poes is altijd graag dicht bij je..als je aan je handwerk bezig bent, als je slaapt, als je leest eigenlijk overal houd ze je gezelschap. Sarah is ook een poezenliefhebster en zal er ook weer blij mee zijn....
O.K. ! Ik ga er voor ! Ik neem terug een poes !
Nu nog hopen dat onze Grumpy dat zo leuk gaat vinden...Hopelijk worden ze dikke vriendjes ...

woensdag 15 juni 2011

Nog meer sterretjes !

Vanaf vandaag is Sterretje niet meer alleen. Ik vond het toch zo zielig. Daarom heeft ze 2 vriendjes gekregen, Baltazar en Fee. Ze zijn zo schattig en ze voelen zich veel beter nu met z'n drieën.
Ze zijn verzot op vetplantjes en hibiscus, maar ook paardenbloemen vinden ze een lekkernij.
En met warme dagen mogen ze buiten, dan zullen ze genieten. Wel in een speciaal afgemaakt stukje want anders ben ik ze kwijt en dat zou echt spijtig zijn.

En weet je nog dat ik een egeltje aan het maken was? Wel kijk hier ... Dit is het resultaat !!
Eindelijk is hij af geraakt ! Ik ben wel fier want het is al een tijdje geleden dat er nog eens iets helemaal afgewerkt was. De stof is net zoals bij een echt egeltje maar dan niet zo stekelig.
Dankjewel Krist'l, dit was nog eens een fijn idee!

                                                     -----------------------------------------
Als je echt van egeltjes houdt en je bent ook een lekkerbek dan heb ik nog een heel lekker receptje. Ik heb het gekregen van Zdenka. Ze is een echte koekjesbakker.
                  
                                                                       EGELTJES.
                                                                     ---------------
                                        250 gr gewone bloem
                                        150 gr boter op kamertemperatuur
                                        100 gr bloemsuiker
                                        1 eigeel
                                        1/2 ampul vanillearoma
                                        rasp van een 1/4 citroen

Kneed alle ingrediënten tot een glad deeg. Laat het een uurtje in de ijskast rusten en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm. Steek egelvormpjes uit en leg ze op een bakplaat. Bak ze ongeveer 12 min. op 160 graden tot ze goudgeel zien.
Strijk de egeltjes aan de bovenkant in met gesmolten chocolade en dop dit in fijne hagelslag en leg ze op een gladde ondergrond om te drogen.

                                                      EN DIT IS HET RESULTAAT !


                                                                       SMAKELIJK !!!

vrijdag 10 juni 2011

Sterretje

Hallo iedereen !

Dit is Sterretje onze nieuwe huisgenote. Volgens de mensen van waar ze komt is het een vrouwtje en omdat ze van die mooie sterretjes op haar schild heeft was haar naam vlug gekozen.
Sterretje is nog een beetje verlegen want ze komt nog niet graag uit haar schild. Wel al om lekker te eten, daar kan ze niet aan weerstaan en om met uitgestrekte pootjes onder haar lamp te liggen genieten van de warmte. Het is een tropische schildpad dus zullen we haar lekker warm moeten houden. Ze eet alleen maar plantaardig voedsel dus zal ik op zoek moeten in de tuin.
Voorlopig in andere tuinen want in de onze is niet veel meer te zien. We zijn onze tuin helemaal opnieuw aan het inrichten en we moeten terug van nul beginnen. Dus zullen we ook een plekje voorzien als Sterretje wil zonnenbaden en grazen. Jaja, we gaan het haar zo goed mogelijk naar haar zin proberen te maken
Welkom Sterretje !

maandag 6 juni 2011

egeltje

Vandaag waren mijn liefste vriendinnen op bezoek. We komen af en toe samen en dan maken we er altijd een creatieve avond van. Karolientje was jarig en ze trakteerde met heerlijk zelfgemaakte flan met bosbessencoulis. En Krist'l leerde ons een lief klein egeltje maken. Zij heeft hier veel ervaring mee want ze kan ook hele mooie teddyberen maken. Dit egeltje is natuurlijk niet zo moeilijk als een teddybeer en we hadden het op één avond af kunnen krijgen. Nu ja ... Ik natuurlijk weer niet ... Je kent dat hé, babbelen, koffie inschenken, vlug met de hondjes buiten tussendoor, maar vooral babbelen en daar ben ik goed in hoor maar dan niet gecombineerd met naaien,  en zo raakte ik weer achter met mijn egeltje. Nochtans was Krist'l zo lief geweest om het mijne al op de stof klaar te tekenen zodat ik het alleen nog maar moest knippen, naaien, vullen en een snuitje geven. Maar jah... ik zal er zo tussendoor nog wat aan verder werken en dan raakt het ook wel af.
Iedereen ging dus fier met zijn egeltje naar huis behalve ik bleef achter met dit arme platte sukkeltje !

Maar dat komt wel goed ! Ik beloof het en hou jullie op de hoogte !
Tot binnenkort !!!
X

donderdag 2 juni 2011

Juni

De tijd gaat snel, gebruik hem wel.
We zijn al juni, het gaat echt snel! Deze maand is mijn maand, de helft van het jaar. Ik ben dus bijna jarig. Is dat goed of niet goed? Ach, het stoort me nog niet, 42 is nog jong, neenee ik mag niet klagen.

Voor mijn verjaardag vraag ik "tijd", heel veel "tijd". Wie zal dat voor me vinden?
Ik heb weer zoveel plannen. Ik wil weer zoveel mooie dingen maken. Mijn huisje is nog niet af en ik ben ook nog bezig aan een hartjesplaid. Mijn haakwerk ligt mooi gezellig aan de haard in een korfje geduldig op mij te wachten tot ik nog eens in een haakstemming ben. Maar dat zal ik al bewaren voor de winter, ja, dat is winterwerk. Het plaidje met de hartjes is voor tussendoor en het huisje zou ik echt graag eindelijk eens afgewerkt zien.Weet je wat... ik doe het één voor één, gewoon rustig aan want het is een hobby. Geen gejaag meer. Ik ga er rustig van genieten, ja, zo ga ik het aan pakken.Waarom wil ik toch zo veel ?!

Dinsdag was het patchworkcursus en Zdenka was jarig. Ze had een taart laten bakken. Maar wat voor taart ?! Een prachtexemplaar !!! Helemaal in patchworkstijl. Echt heel mooi en ook nog eens lekker met slagroom en aardbeien in het midden !! Ik heb speciaal voor jullie deze foto genomen. Spijtig dat je alleen maar kan kijken en niet proeven.


Binnenkort ga ik ook nog eens iets lekkers bakken. Ik hou jullie zeker op de hoogte met foto en recept !
                                     Slaap zacht iedereen en zoete dromen.
                                                                  X